Mitt yogaliv
Yoga World
Bakom kulisserna

Hej Nellie!

Hej, Nellie här. Det är jag som skriver texterna på Mitt yogaliv. Jag är yogalärare sedan 10 år tillbaka men det var inte förrän förra året som yogan blev en större del av mitt liv då jag startade min enskilda firma och började erbjuda yogaklasser i egen regi, utan att vara en del av något gym eller liknande. Det är egentligen något jag funderat på ett bra tag, något jag känt en längtan efter, men inte riktigt varit redo för att omsätta i praktiken. Jag har till stor del Johanna Andersson och Global yoga att tacka för att jag äntligen kunde se att det var en möjlighet, även för mig. Det har nu gått ganska exakt ett år sedan jag hade min första klass i egen regi, en sommaryogaklass på utebadet i Dalby dit det kom 2 eller kanske 3 personer. Sedan dess har det vuxit till flera klasser med sammanlagt upp till 70 yogisar varje vecka , vilket är rätt fantastiskt när jag tänker på det så här i efterhand.

Jag provade yoga först 2004 då jag var 27 år och nyligen hemkommen från ett antal år av säsongsarbete i Schweiziska alperna. Jag var lite vilsen och viste inte riktigt vad jag skulle göra av mitt liv. Sedan lång tid tillbaka var Gerdahallen något av ett andra hem där jag tränade och instruerade old school-klasser som step och aerobics och jag tränade även en hel del i gymmet. En dag fick jag för mig att prova yoga, varför vet jag faktiskt inte. Det var en ganska plågsam upplevelse, det gick ju så himla långsamt! Jag var en rastlös själ som tyckte det var slöseri att hålla på med yoga istället för att träna något ”riktigt”.

Idag är yoga mer av en livsstil för mig. Jag är väldigt glad och tacksam att min mamma fick med mig till yogasalen igen, även om det dröjde ett par år, och att jag gav yogan en andra chans.  Jag har kommit till många insikter om vad den där rastlösa och vilsna själen behöver och det hjälper mig på många sätt i livet, i allt från relationer, jobbsituationer och föräldraskapet etc.

För mig är yogan en paus från alla intryck, prestationer och funderingar som är en del av vardagen. Yogan hjälper mig ha koll på hur jag verkligen mår och om det är något som jag behöver ta tag i för att må bättre. Det ger även insikt om vad som är viktigt i livet, på riktigt, för mig. Men jag yogar också för att ta hand om min kropp som tydligen inte blir smidigare med åren.

Mitt bästa tips på hur du kommer igång med din egen yogapraktisering är att bara gör det. Försök att hitta din yoga i vardagen, utan att fundera så mycket på om det är rätt eller fel. Låt yoga vara kravlöst , stärkande och återhämtande.

Trevlig söndag! /Nellie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.