Mitt yogaliv
Yoga World
Utomhusyoga

Yoga utomhus – squat

Hejsan! Hoppas du haft en härlig midsommarhelg. Blev det någon yoga i gröngräset? Här i Skåne har det varit snudd på höstväder med regn och kyliga vindar, och just nu känns sommaren väldigt långt borta. Men visst kan en yoga i det fria även i snålblåst och regnstänk, i alla fall när en är uppväxt med mottot att ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Med det sagt så önskar jag dig välkommen till premiären av inläggsserien Utomhusyoga. Varannan vecka kommer det inspiration till hur du kan ta med dig yogan utomhus, i allt från trädgården och parken, till stranden och skogen.

malasana

Squat i buske är en bra position att behärska när nöden kallar och det saknas tillgång till en modern toalett. Du vet de tillfällen när det är oundvikligt att smyga in bakom en buske och sätta sig ner på huk, samtidigt som en ber till gudarna att ingen råkar komma förbi just när ändan nått botten, så att säga. I sådana situationer brukar jag tänka att det är en himla tur att jag tränat på malasana (djup squat) på yogaklasserna. Ner kommer en ju alltid, men väl nere är det rätt bra att kunna hålla balansen och det är ju en fördel att kunna ta sig upp igen…

Hur utomhusyogar du? /Liv

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.