Mitt yogaliv
Yoga World
Yogainspiratörer

Lisa Forhammar

Hejsan! Jag inspireras av människor som drömmer stor och dessutom LEVER sin dröm. En av dem är Lisa Forhammar. Hon har jobbat med träning i olika former i en herrans massa år och sedan ett år tillbaka har hon sin egen yogastudio MY YOGA ROOM i Limhamn, Malmö. En egen studio. Det är så modigt att våga satsa på sig själv och sin dröm! Mer sånt. Här kommer intervjun med Lisa. /Liv

Lisa Forhammar

1. Hur och när upptäckte du yoga?
Min första yogaupplevelse var på mitt dåvarande gym Fysiken år 2001. Min bästa vän var dansare och jag kunde inte nudda golvet. Jag började som många andra med yoga för rörligheten men har stannat kvar för de mentala aspekterna. Lugnet och fokuset, att skingra tankarna och komma tillbaka till nuet.

2. Vad betyder yoga för dig?
Allt, det är mitt jobb, min hobby och har fått många vänner genom yogan men framför allt ett sätt att hantera vardagen i kaosaktiga stunder.

3. Hur använder du yoga i vardagen?
Det är mitt sätt att hantera stress och känslor, men även den största fördelen är att jag lättare kan fokusera på nuet tex när jag leker med min son, för en konversation eller umgås. Min upplevelse är att allt går så snabbt just nu att vi ständigt letar efter nya intryck så att kunna stanna kvar i vardagen och njuta  av att vara här och nu är det största för mig.

4. Vilken är din favoritposition och varför?
Vill gärna säga två 🙂 Handstående för att det spelar ingen roll hur länge jag än kämpat med det (läs ingen mästare ännu), jag är fortfarande fascinerad och passionerad och älskar lekfullheten. Lite ”playtime” som jag kallar det får mig alltid på bra humör. Och den andra är balasana, att gunga med höften i barnet och mjukna, sluta ögonen och bara andas ger min väldigt mycket insikt till vad som är rätt för mig i den stunden. Skulle kunna stanna hur länge som helst.

5. Vilket är ditt bästa yogatips?
Glöm aldrig att att andas, allt annat kommer och alla kan andas, därför kan alla yoga.

Följ Lisa på Instagram (lisaforhammar) och Facebook.

Tags : yogalärare

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.