Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Bästa versionen av mig

Hejsan! Liv här. Jag vet inte vad som har hänt på sista tiden, men på något sätt verkar jag ha sprungit vilse och tappat bort mig själv. Vem är jag egentligen? Alltså förutom mamma, maka, vän och medarbetare… framför allt känner jag att det finns en bättre version av mig själv än den jag är just nu. Denna trötta, arga och missnöjda versionen verkar ha flyttat in och kastat ut den glada, energiska och mer tålmodiga Liv. Så ska det ju inte vara på semestern, eller? Jag inser att jag har glömt bort att prioritera min hälsa och mitt välmående och tappat både inspiration, motivation och handlingskraft på vägen.

Vi skulle ju prioritera rörelse jag och Oliver och det har vi gjort, till viss del, men vi saknar struktur på det hela och det händer allt för ofta att träningen trillar mellan stolarna när ruljansen med matlagning och nattning drar igång. För vem är sugen på att dra ut i skogen på en löprunda eller köra ett styrkepass när en slumrat till i en varm och skön säng och stolpar ut från sovrummet likt en vandrande zombie? Inte jag i alla fall. Det är kanske dags att börja hälsa dagen med någon aktivitet istället för att ligga kvar i sängen och dra sig i tid och evighet till barnen är så hungriga att de själva börjar plocka fram frukost?! Men det känns så himla svårt att ställa väckarklockan på semestern och ännu svårare att pallra sig upp ur sängen i arla morgontimma.

Trött kvinna

Jag vill att träningen ska vara kravfri och jag tränar framför allt för att må bra och känna mig pigg och stark. Kanske är det ändå dags att sätta någon form av mål för de kommande veckorna så jag få lite med eld i ändan och ser till att vända det här skrangliga skeppet…

Så här får det bli:

Jag ska göra någon form av aktivitet VARJE dag t.ex. promenad, lekplatslek, trädgårdsarbete, hemmafix, löpning, simning, cykling, styrketräning etc.

Det finns inga krav på hur intensivt eller hur länge aktiviteten ska vara, det viktiga är att komma igång och röra på kroppen och känna hur välgörande det är. Det borde väl inte vara så svårt? Hur gör du med träningen på semestern? /Liv

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.