Mitt yogaliv
Yoga World
Yogainspiratörer

Johanna Alvin

Hejsan! Låt mig presentera Johanna Alvin, yogi, yogalärare och yogastudioägare av  Studio Flow i Göteborg. Mycket yoga helt enkelt. Flow är en liten, personlig och supermysig studio som till och med har ett roof top space. Gör ett besök om du får möjlighet! Nu över till Johannas tankar om yoga.

Johanna Alvin

Hur och när upptäckte du yoga?
Jag och en kompis gick på qi gong på gymnasiet och det kanske var där ett intresse väcktes för den typen av rörelse. Yogan kom in mer som en rörlighetsträning när jag började läsa på universitetet och jag gick på PT Yoga och sen gick jag min första yogautbildning. När jag för ett par år sedan blev sjuk i utmattning och depression blev yogan verkligen vardagens stöttepelare och är varje dag sedan dess.

Vad betyder yoga för dig?
Yoga betyder förankring för mig. Jag behöver den för att grunda mig. Jag är väldigt yang i livet, tycker om att göra mycket, ger mig gärna in i utmaningar och jobbar mycket. Jag upplever att jag har otroligt mycket drivkraft inom mig och innan visste jag inte riktigt hur jag skulle hantera den, kanske en av anledningarna till att jag blev sjuk. Yogan hjälper mig nu att ta tillvara på drivkraften och fördela den mer över vad som är rimligt och vad olika saker är värt. Jag förhåller mig både till mina egna tankar och min egen omgivning tack vare yoga.

Hur använder du yoga i vardagen?
I vardagen använder jag yoga till att hantera mina känslor bland annat. Ju mer närvarande jag är i nuet desto bättre kan jag hantera motgångar som uppstår, stressiga omvägar eller konflikter. Det är ofta jag får sätta mig ner och ta fem djupa andetag för att få lite distans till saker. Innan jag blev sjuk vara jag oftare sex månader framåt i tiden än vad jag var i just den dagen, den tidpunkten som faktiskt var nu.

Vilken är din favoritposition och varför?
Min favoritposition just nu är en liggande fjäril på bolster. Höfter och bröstrygg är, som för många av oss, platsen där mycket känslor, tankar och oroligheter sätter sig. Jag älskar att få släppa taget lite om höfterna, låta mina axlar få falla ut lite och hjärtat få lite avläsning samtidigt som det blir stöttat av bolstret. Det känns lite lättare efter en stund där. Mina favoritpositioner varierar lite, ibland är de mjukare, ibland mer kraftfulla som ger lite mer power till insidan. Det är olika typer av påfyllnad i olika perioder.

Vilket är ditt bästa yogatips?
Mitt bästa yogatips är att se bredden i yoga och se vad som passar dig. Prova dig fram, flera gånger, och ge dig själv möjligheten att vara en nyfiket utforskande nybörjare. Oavsett hur länge du yogat.

Följ Johanna på Facebook (Johanna Alvin) och Instagram (johannaalvin) för ännu mer yogainspiration. /Liv

Tags : yogalärare

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.