Mitt yogaliv
Yoga World
Yogainspiratörer

Magdalena Kuchcinska Svensson

Hej, Liv här. Jag mötte så många härliga människor på Malmö yogafestival och en av dem som gjorde störst avtryck var barnyogaläraren Magdalena Kuchcinska Svensson som på ett fantastiska sätt bjöd in barnen till yogamattan helt på deras egna villkor. Magdalena Magdalena har haft yogan i sitt liv sedan barnsben och undervisar nu bland annat Gravidyoga, Mamma-barn-yoga och Barnyoga. Idag delar Magdalena med sig av sina tankar om yoga.

1. Hur och när upptäckte du yoga?
Jag kom i kontakt med yoga och meditation via min morbror, när jag var tonåring. Han hade själv funnit yogan och ville dela med sig av det, och jag var väldigt intresserad. Han visade mig en bok och började berätta om olika asanas och meditationstekniker, jag blev genast fängslad. Och så började min yoga pracitce, hemma med hjälp av en bok. Det var inte förrän senare i vuxen ålder som jag började gå på studio och testade olika yogaformer. Sen kom det en väldigt intensiv period i mitt liv. Jag fick ryggskott började yoga regelbundet för att stärka ryggen. Men det ledde till så mycket mer än en starkare och frisk rygg, jag kom i kontakt med så mycket mer och började utforska yoga på olika plan. Och på den vägen är det…

2. Vad betyder yoga för dig?
Yoga för mig är hela min livvstil. Jag andas yoga, tänker yoga och känner yoga. Det är mitt sätt att vara. Jag försöker alltid utmana mig själv och bryta gamla beteendemönster och yoga har mycket vishet som jag har kunnat använda mig av i det arbetet. Yoga för mig är inte bara fysisk practice idag utan även spirituell och emotionell.

3. Hur använder du yoga i vardagen?
Daglig practice, med meditation, affirmationer och yoga asanas. Från att hjälpa en trött rygg till att varva ner och andas igen.

4. Vilken är din favoritposition och varför?
Savasana, att helt ge sig hän och låta kropp, själ och sinne ta emot. Att släppa taget och bara andas. Det är så sällan jag gör det annars under dagen, så jag upplever savasana som magisk. En stund för total avslappning och återhämtning.

5. Vilket är ditt bästa yogatips?
Att börja med det lilla, att släppa taget om förväntningar och tankar på hur det ska eller borde vara. Yoga handlar inte om 1-2 timmar asana utövande per dag med cirkuskonster. Det är så mycket mer. Det är andning, avslappning, att tillåta och att må bra. Så även om du bara hinner med tre yogaposer eller fem minuters meditation en dag, så är det fortfarande yoga och gör nytta.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.