Mitt yogaliv
Yoga World
FamiljelivSpänn av

3 tips på vardagsrutiner

Hej! Liv här igen. Vi är halvvägs genom höstterminen och ruljansen är i full gång med aktiviteter för både mig, Oliver och barnen. Denna hösten har vi dock valt att göra ett par förändringar i våra vardagliga rutiner för att ge oss mer tid och framförallt energi att göra det vi gillar mest; umgås. Om du upplever att det är rörigt och körigt i vardagen så kanske något av dessa tips kan påminna om att det kanske inte behöver vara så…

1. Prioritera och planera

För oss innebär det att fundera över vad som är viktigt för oss, både var och en för sig, och oss tillsammans som familj. Det handla om allt från att handla och laga mat, hämta och lämna på förskolan till träning, återhämtning, etc. Vi planerar vem som gör vad och när. Genom att skapa en struktur får vi mer utrymme för utsvävningar och mer tid för det som vi prioriterar högst.  Vi vill ha mystid, tid tillsammans och för varandra, både med barnen men också på tu man hand, bara jag och Oliver.

2. Be om hjälp

När det kör ihop sig, eller när orken bara inte riktigt finns där, släpp all prestige och be om hjälp. Hjälp varandra när du märker att det saknas gnista och energi, och när det kör ihop sig ordentligt, våga ta hjälp av andra. Jag har lagt märke till att vi ofta växeldrar och att det oftast är i tider när både jag och Oliver fokuserar uteslutande på våra egna behov och våra  egna insatser som det rasar ihop. Då behöver vi båda draghjälp samtidigt och glömmer bort att se på saken i det större perspektivet.

3. Spänn av

När vardagen rullar på, dagarna flyter ihop och den ena dagaen känns mer eller mindre utmanande sön den andra med ”enkla” saker som att få på barnen kläder,  att komma ifrån jobbet i tid för att undvika de värsta bilköerna, och att få något av barnen att sitta kvar på stolen genom en helt vanlig måltid. Då är det festande att vilja gå in och styra upp situationen, även om du innerst inne vet att det förmodligen bara kommer göra det hela ännu mer utmanande. Vi försöker att spänna av och se det roliga i sitationen eller kanske möjligheten som den för med sig.

Hur får du vardagen att fungera på bästa sätt? /Liv

Familjetid

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.