Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du stårYogaLiv

Jobbyoga – rotera

Hej igen! Andningen är ju som du säkert redan vet en av väsentlig del av yoga så missade du gårdagens tips om att andas så börja gärna med det. Idag handlar det om att röra på kroppen. Ja, även när du är på kontoret. Och nej, du behöver inte ha yogatights för detta heller, det är helt frivilligt. 🙂

Stående rotation

Tips nummer 2 – vrid och rotera 

Pärmar är en vanligt inslag på mitt bokföringsjobb. Även om det är betydligt mer digital än tidigare så är det fortfarande mycket papper som ska sparas. Jag har massor av pärmar placerade i bokhyllor på precis rätt avstånd från skrivbordsstolen så de kan tas ut och sättas in på hyllorna med en enkel vridning, att  utan att lyfta på rumpan. Perfekt för effektiviteten. Oschysst för kroppen. Pärmskyfflings-ryggskott känner nog många till, eller kanske inte ändå, men du som jobbat med mycket papper i dina dar vet kanske vad jag menar?!?

Men yoga handlar ju inte bara om att bli vig, det handlar också om att stärka kroppen. Så för att bli en fena på att skyffla tunga pärmar in och ut ur bokhyllor så kan du behöva aktivera ryggen under mer kontrollerade former. Genom att vrida och rotera ryggen mjukt och medvetet blir ryggen starkare rent fysiskt, och som som bonus har det även en lugnande och utrensande effekt. Oavsett antalet pärmar du flyttar på en arbetsdag så gör vridningar och rotationer dig gott på massor av olika sätt. Lycka till!

Håll utkik efter fler tips imorgon! /Liv

SparaSpara

Tags : vardagsyoga

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.