Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du stårYogaLiv

Jobbyoga – upp och ner

Hej hallå! Nu har du alltså koll på det där med andning och  vridning. Vad mer kan en göra för yoga på jobbet? Jo, du kan vända upp och ner på dig själv. Det behöver inte vara så dramatiskt som att stå på händer, det som spelar roll är att huvudet hamnar under hjärtat så att blodet kan flöda till hjärnan. Vill du inte stå på händer så går det utmärkt att göra en framåtfällning och låta magen vila mot låren. Tänk på att böja på benen så mycket som behövs för att ryggen ska kunna rätas ut.

Tips nummer 3: Vänd dig upp och ner

Ett par timmar efter lunch då matkoman nått sin kulmen är det lätt hänt att kaffet och fikabrödet lockar med löften om ny energi och bättre koncentration. Men du vet säkert redan att belöningen är kortvarig och innan du vet ordet av gräver du i väska igen efter något mer att smaska på. Prova istället att vända upp och ner på dig själv. Känner du dig modig och stark, släng upp benen mot en vägg. Om det inte känns aktuellt så ställ dig istället stadigt med fötterna på jorden och fäll dig framåt. Blodet får fritt flöde till huvudet och hjärnan samtidigt som som hela baksidan av kroppen sträcks ut. Att vända sig upp och ner kan lindra trötthet och mildra huvudvärk, så innan du knäcker nästa chokladkaka eller tar nästa kopp kaffe, prova och se vad som händer.

För bästa effekt och resultat se till att varva de olika tipsen vid olika tider under dagen. Det går såklart utmärkt att göra de olika sakerna även utanför jobbet, t.ex. i hemmet. Nu tar jobb-yogan paus till nästa vecka. Vi hörs då. Yoga lugnt! /Liv

SparaSpara

Tags : vardagsyoga

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.