Mitt yogaliv
Yoga World
Bakom kulissernaYogagrejer

Den lyckliga gottegrisen Ganesha

Hejsan! Så Hanuman är alltså något av en superhjälte i den indiska mytologin. Men, är inte alla Gudar hjältar på sätt och vis? Det är de kanske… alla Gudar har nog krafter utöver det vanliga, fast alla är ju inte goda. En som är både god och glad är Ganesha. Han är visdomens och framgångens gud. Han är en mycket populär gud som står för lycka och den man tillber för vägledning och välsignelse.

Ganesha har ett elefanthuvud, fyra armar och en stor mage som sägs innesluta hela universum, och massor av godis. Han manifesterar sin visdom, intelligens och medvetenhet genom att rida på dem lilla råttan Mooshikam, som en symbol för att han övervunnit vrede, övermod och själviskhet. Han står för allt som är gott och delar ofta ut sötsaker till sina anhängare som belöning för deras självdisciplin. Ganesha är lyckans Gud som bjuder på godis, då måste det ju vara så att godis gör en lycklig, eller hur? /Nellie & Marie

SparaSpara

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.