Mitt yogaliv
Yoga World
Yogagrejer

Lakshmi kommer med ljus och lycka

Sist men inte minst kommer det nu en kvinna i printkollektionen Oh my God. Hon är gift med den store bevararen Vishnu för självklart står det en stark och vacker kvinna även bakom de framgångsrik Gudamännen. Lakshmi är nämligen lyckan och ljusets gudinna, lite som lucia faktiskt. Och vem behöver inte ljus i detta novembermörker? Inte undra på att hon är en av de mest omtyckta gudinnorna som även härskar över fruktbarhet, skönhet och välstånd. Hon har många bra grejer att komma med den där kvinnan.

Lakshmi_yogaprintLakshmi är rikedomen och ljusets gudinna. Hon är väldigt omtyckt av det indiska och yogiska folket och en vanligt förekommande husgud i de hinduiska hemmen, kanske för att hon representerar så många grundläggande och positiva saker som välstånd, lycka, skönhet och fruktbarhet. Hon har Lotusblomman som sitt signum vilket också gett henne smeknamnet ”Lotusen”. Lakshmi ses som en förebild för indiska kvinnor med budskapet att dyrka och tjäna sin make. Lite gammaldags kan tyckas men kom ihåg att bakom varje framgångsrik man står ofta en kvinna.

Spana in alla motiven i Oh my God-kollektionen eller varför inte den tidigare printkollektionen Stå stadigt. Kanske hittar du en fin julklapp till någon du tyker om? /Nellie och Maire

SparaSpara

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.