Mitt yogaliv
Yoga World
Spänn av

Trött eller sömnig

Hejsan! Hur mår du såhär inför julhelgen? Stressigt värre? Trött och sliten? Jag har funderat på det här med trötthet. Det kan ju vara så olika på vilket sätt en är trött; kanske för att livet känns jobbigt och fullt av motgångar… eller för att en sover för lite. Jag har också märkt att vissa människor gäspar väldigt ofta. Betyder det att de är tröttare än andra? Enligt vetenskapen är den troligaste orsaken syrebrist till hjärnan p.g.a. sömnbrist eller uttråkning. Så om du pratar med en gäspare så kan det vara läge på att ta en paus alternativ liva upp stämningen något.

Nu när jag läst på lite mer så förstår jag att vara sömnig förmodligen beror på att en sovit för lite och att någon form av aktivitet gör att en piggnar till. Det är också vid sömnighet som en gäspar, som ett sätt att sätta fart på det sega och trötts systemet, dvs. kroppen. Trötthet däremot handlar om brist på energi och då är det det vila som hjälper. Så nästa gång du säger att du är trött, känn efter om det är aktivitet eller vila kroppen behöver. /Liv

Trött

 

 

Tags : trötthet

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.