Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Lekfull vardagsyoga

Hejsan! Det har verkligen inte varit lätt att yoga här hemma de senaste dagarna. Långa nattningar och orolig sömn till följd av krassliga halsar har i princip gjort det helt uteslutet att yoga på kvällarna. Och nej, jag går inte upp kl 05.00 frivilligt, speciellt inte när barnens hostattacker hållt oss vakna halva natten.

Men det är ju i dessa perioder jag behöver yogan som allra mest. Så då får jag se till att få en stund på mattan någon annan tid på dagen, innan kvällen kommer och det är dags för pyjamas, tandborstning och sagostund. Ibland lyckas jag ta några minuters yogapaus på kontoret och faktum är att det faktiskt är lättare att få till en stunds yoga under veckodagarna när jag är på jobbet, än under helgen då det är fullt röj med hela familjen som ska samsas här hemma.

Nu jag har kommit på, eller kanske snarare kommit till insikt, att yogan kan var en del av leken med barnen. Det kan till och med vara så att leken hjäper mig att hitta djupare in i positionerna, tack vare barnen. Och snacka om optimal träning på att vara närvarande…

Precis som Klara så vill jag leka mer under 2018. Jag vill låta yogan vara fri och lekfull. Visst ser det underbart ut med coola yogapositioner i vackra miljöer, men det känns väldigt långt från mig och min vardag och är egentligen inget jag längtar efter. Så jag fokuserar min yogapraktik på det JAG behöver. Hur ser din vardagsyoga ut?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.