Mitt yogaliv
Yoga World
Yogagrejer

Vilken är den bästa yogamattan?

Det här med vilken yogamatta som är bäst är en intressant fråga. Det beror ju helt på vem som frågar och vilken typ av yoga som ska utövas på mattan. Och hur stor roll spelar det egentligen för din yogapraktik? Inte särskilt mycket skulle jag tro. Det kan till och med vara så att en “sämre” matta kan göra dig mer närvarande, och det kan också vara så att det ger dig mer utmaning och därtill större möjligheter till utveckling. Den perfekta mattan gör förmodligen att det blir lättare att utföra de fysiska positionerna vilket gör att du kanske missar möjligheten att träna på att jobba på och acceptera dina svagheter. Din supermattan tar liksom hand om det.

Yogamattor

Jag känner inget behov av att ha de senaste (och bästa?) yogakläderna eller den bästa yogamattan. Jag tar det jag har och yogar med det. För mig handlar yoga om att ta en paus, andas, och hitta in i kroppen och närvaron. Det är faktiskt sällan som jag söker “det bästa”. Jag känner helt enkelt inget behov av det. Jag har dock märkt att det är vanligt att det ställs frågor som “vilken är den bästa maten/dieten”? För vaddå? För vem?  Eller “vilken är den mest effektiva (bästa?) träningen”?

Jag undrar vad det är som gör att så många vill vet vad som är “bäst”? Finns det ens något sådant? Jag tror inte det. Det som är bra för mig är ju inte bra för alla andra. Utgå istället från dina egna behov, det du känner att du vill ha och behöver. Det är det bästa för dig! /Liv

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.