Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Att yoga i vardagen

Hejsan! Liv här. Vabruari kom tidigt i år, och inte bara hemma hos oss verkar det som, det tycks ha varit sjukstuga i vart och varannat hem de senaste veckorna. Oavsett om det är en själv som är sjuk eller någon annan i familjen så tar det på krafterna, och när lugnets timma infinner sig så lockar förmodligen soffan, en serie och en bit choklad mer än att ställa sig på yogamattan.

tips_vardagsyoga

I sanningens namn är det rätt ofta som jag känner motstånd inför de vardagliga yogapassen. Det är som att det inte känns lönt att bra göra några enstaka rörelser, men å andra sidan har jag inte riktigt ork, eller lust för den delen, att göra något eldigt powerpass framåt kvällskvisten. Men det blir liksom moment 22 att vara för trött för att yoga… när yogan ger just energi och återhämtning. Så jag har samlat på mig att par tricks som jag tar till för att motivera mig själv att gör det bästa av situationen.

VARDAGSYOGANS GYLLENE REGLER

1. Lite är bättre än inget
Låt inte illusionen av hur yoga ska se ut hindra dig från att göra en par rörelse när andan faller på. All typ av yoga räknas, alltid.

2. Meditation
När kroppen är trött, satsa på en stillsam yogapraktisering som meditation till exempel. Det kräver minimalt med fysisk aktivitet och är det riktigt så kan du till och med göra den liggande.

3. Stanna i sängen
Vissa typer av yoga passar fint att göra i sängen, antingen innan du stiger upp, eller innan du ska sova. Prova att göra några yinyogapositioner som du håller ett par minuter.

4. Favoritpositioner
De flesta av oss har ett antal favoritpositoner som känns enkla och sköna att göra. När du har en svacka, satsa på de positioner som gör yogapraktiken lätt. Suget efter mer utmanande positioner kommer tids nog…

 5. Ta en paus
Om du normalt sett yogar i princip dagligen kanske det är ok med en paus under en kortare period. Lägg din yogapraktik på hyllan under en, eller till och med ett par veckor och se vad som händer…

Vilket är ditt bästa tips för hitta utrymme för yoga i vardagen? /Liv

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.