Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Yogarutiner

Hej! Yogarutiner, har du några sådana? Som till exempel att du alltid börjar dagen med solhälsningar eller avslutar dagen med shavasana. Jag önskar att jag kunde säga att jag gör både och, men det skulle vara en ren och skär lögn. I min fantasi är det så ibland men sanningen är något helt annat…

Den enda riktigt inrutade rutin jag har som jag gör VARJE dag, oavsett vad, är tandborstningen på kvällen innan läggdags. Den tullar jag aldrig på. Under de två minuter som jag borstar tänderna så blundar jag och är jag helt fokuserad på tandborstens framfart i munnen. Det är lite som en mindfulnessritual som utförs varje dag, 365 dagar om året, utan att jag behöver planera in det eller fundera på OM jag ska borsta tänderna eller inte. Jag bara gör det.

Just regelbundenheten och självklarheten är grunden till alla rutiner, både de bra och mindre bra varianterna. Just tips på goda rutiner är vanligt förekommande tidningsrubriker som ofta handlar om att smyga in nya vanor i vardagen, och den absolut mest omtalade stunden för detta är just tandborstningen. Men hur skulle det egentligen se ut om en skulle följa alla dessa tips?  Det skulle ju bli den väsande kissnödiga grodan (knipövningar, djupandning och knäböj) som borstade tänderna, och tandborstningen skulle ta minst 10 min för att hinna med alla övningarna. T’änderna skulle dessutom inte ha någon emalj kvar efter så frenetiskt borstande.

Nej, låt min tandborststund vara! När jag borstar tänderna så vill jag inte göra något annat än att just borsta tänderna. Det är mina heliga minuter varje dag som inte kräver någon som helst tillstymmelse av tankeverksamhet. Två minuter av icke tänkande, med slutna ögon. Det är min dagliga yogarutin i all sin enkelhet.

Hur ser din yogarutin ut?

/Liv

Tags : vardagsyoga

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.