Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Skralt i förrådet i oxmånaderna

Hej! Liv här. Undrar du med vart våren tagit vägen? Här i södern är det värsta snöyran och det lockar inte alls att ta sig utanför dörren även om solen faktisk tittar fram emellanåt. Vi är i efterdyningarna av diverse sjukdomar och energin är inte på topp. Lite sol och vårvärme hade inte alls suttit fel… inte alls faktiskt. *surfar efter resor till solen*

Vi är alltså fortfarande kvar i oxmånaderna. För bönderna handlade det om att förra årets sista skörd var på väg att ta slut och det började bli riktigt skralt i matförråden. Numera har vi i västvärlden inte direkt det problemet. De flesta har ju snarare mat i överflöd. Däremot kan det vara skralt i våra inre förråd, både på energi men också inspiration, eftersom det går så mycket kraft att väga upp för den kalla och mörka tidens vi har haft.

Oxmånaderna

Jag tycker att det är väldigt härligt att bli inspirerad av andra. Men, jag vet inte alltid hur jag ska gå från inspiration till action. Är det bara att kavla upp ärmarna och “göra jobbet” som gäller? Ja, oftast är det nog så. Ibland gör inspirationen att det finns det så mycket bubblig energi att görandet knappt går att hejda och ibland krävs det lite mer tid, planering, och arbete. Det är nog så att vissa gånger är tiden mogen direkt, och ibland krävs det mer inspiration, mer övertygelse, eller mer mod att gå från tanke till handling.

Ibland gör inspirationen att det finns det så mycket bubblig energi att görandet knappt går att hejda

Egentligen är inspiration ingeting man får, det är något man skapar. Det handlar om inställning, att  infinna sig (på engelska show up) och vara öppen för och nyfiken på det som är, just nu. Det finns alltid något att lära och bli inspirerad av, oavsett situation, oavsett förutsättningar, oavsett… (valfri ursäkt).

Vad gör dig inspirerad? /Liv

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.