Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du stårYogaLiv

Att stanna ekorrhjulet

Hejsan! Hur snurrar livet? För fort? För långsamt? Både och? Eller inget av det? Jag känner ibland att jag springer i ett ekorrhjul i all världens fart, men ändå kommer jag inte framåt. Livet rullar liksom på och jag försöker hänga med. Det är som klockan, som går och går men aldrig kommer till dörren. Den känslan. Någon mer som känner så?

Så var jag på en föreläsning om mindfulness för någon vecka sedan, och mitt under en meditation gick det upp för mig (igen!) att det enda jag behöver göra är ju att andas. Varför ska det vara så svårt att komma ihåg? Att andas ger mig ett state of mind som är inkännande, medvetet och närvarande och plötsligt existerar inte längre det där ekorrhjulet, eller klockan.

Ekorrhjul

Efter lite mer reflektion och eftertanke har jag tagit fram en trestegsraket som hjälper mig att hantera livet, som påminner mig om att jag alltid kan vila i nuet, genom att stanna, lyssna och välja.

STANNA handlar om att sluta att göra det du gör som (ändå) inte fungerar. Det kan egentligen vara precis vad som helst, som till exempel var du äter, vad du tänker, hur du umgås mm. Så befinner du dig i ett snurrande ekorrhjul, börja med att sluta springa.

LYSSNA handlar om att sätta fokus på det som händer just nu, att se sanningen i vitögat. Utan filter.  Ge fullt fokus på det som ÄR, just nu, det är en plats att samla kraft på. Så när du slutat springa och hjulet har saktat ner. Andas och lyssna. Vad säger kroppen till dig?

VÄLJA handlar om att låta det härliga i livet växa och få mer plats. Du vet “mata den positiva vargen”-grejen, och fokusera på det du faktiskt kan påverka. När du stannat och lyssnat in på vad som egentligen pågår, vad du egentligen vill ha mer av, välj din väg framåt.

Jag vet, detta är inga nyheter eller ens särskilt spektakulärt. Men det funkar för mig. Kanske funkar det för dig också? Om inte, vilken är din strategi för att stanna ekorrhjulet? 

All lycka denna blåsiga otursdag, och trevlig helg! /Liv

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.