Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Fokusera på det viktiga

Hej! Oliver här. Hur har du det såhär i början av hösten? Själv går jag in i en period av reflektion och planering. Som trädgårdsmästare är det vid denna tid det börjar sakta ner. Det finns fortfarande lite kvar att skörda men det är inte samma tempo på att ta till vara allt som odlingarna ger. Det krävs inte heller lika mycket vattning och det går att hålla jämn takt med ogräset. Nu handlar det om att skala av, utvärdera och börja smida planer inför nästa säsong.

Fokus

Förr tyckte jag att detta var en rätt stressig period. Jag hade massor av nya saker jag ville prova på, allt från vintersådd till att odla exotiska fruktträd. Med åren har jag lärt mig att det är bra att fokusera på en sak i taget. Att ge det nya och okända en ärlig chans istället för att strössla med massa olika halvhjärtade prova-på-idéer.

Jag har också märkt att jag mer och mer fokuserar på det som är viktigt snarare än det som är brådskande. Det viktiga hör ju ihop med det jag vill lägga mitt fokus på och det brådskande är ofta något som kommer utifrån. Det händer till exempel att jag hör en röst som säger “nu har du missat att få ner höstlökarna i tid”. Fast jag kanske inte ens hade planerat att sätta fler lökar. Hade jag då inte redan valt vad jag vill prioritera och fokusera så hade jag säkert stressat upp mig övar höstlökarna, helt i onödan.

Så, ställ in ditt sikte på det som är viktigt just för dig. Sätt på små skygglappar och låt inte massa andra “måsten” distrahera dig på vägen. Stay focused! /Oliver

Tags : fokus

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.