Mitt yogaliv
Yoga World
Spänn av

Hej Oliver!

Oliver broderimeditation

Hej! Oliver här. Det är jag som är gift med Liv och pappa till våra fina barn; Lou och Minna. Många skulle nog säga att jag en rätt nördig typ, och det tar jag som en komplimang. Ett av mina största fritidsintressen är t.ex. att brodera. När jag broderar är jag så fokuserad på det jag gör att jag går in i någon form av transliknande tillstånd, vilket kan upplevas som minst sagt flummigt även av Liv som ändå håller på med yoga.

Numera finns det forskning som visar att de rytmiska repetitionerna i handarbete har samma avslappnande effekt på hjärnan som meditation, så det är alltså inget flum. Dessutom har det även andra hälsofördelar som att hålla hjärnan aktiv, finmotoriken i trim och motverka både demens och artros. Inte konstigt att sticka och virka har blivit så trendigt den senaste tiden… vem vill inte hålla sig ung och alert liksom. I princip betyder det att jag både mediterar och förbygger åldrande när jag virkar mina grytlappar. Coolt! På vilket sätt mediterar du? /Oliver

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.