Mitt yogaliv
Yoga World
Familjeliv

Vegetariskt på grillen

Hej! Liv, familjens grillmästare här. Hos oss är grillsäsongen i full gång sedan ett bra tag tillbaka och det grillas både på korsen och tvärsen. Allt från vitkål till pizza och rabarber slängs på grillen, ja det finns ingen hejd på det, i princip allt kan ju grillas! I sanningens namn är jag normalt sett ganska ointresserad av att laga mat, det är oftast Oliver som står för den biten här hemma. Men grilla, det gör jag gladeligen, inte helt vanlig fördelning av hushållsuppgifter, jag vet. 🙂

grilla vegetariskt

Denna grillsäsongen har vi bestämt oss för att köra helt vegetariskt, eller nästan i alla fall. Både för att det är kul att utmana sig och prova nya spännande saker som kan grillas, men även för att det blir mer och mer uppenbart att köttkonsumtionen bör minska om vi vill att våra barn ska ha en någorlunda frisk planet att växa upp på. Därför vill jag dela med mig av mina bästa hållbara grilltips, här kommer de:

Hur ska jag grilla?

– Undvik tändvätska, använd istället en elektrisk tändare eller gasbrännare
– Välj bra kol som är märkt FSC eller Bra miljöval
– Släck grillen så fort du grillat klart så du kan använda kolen även till nästa grillning
– Rengör gallret med stålborste och olja in det likt en gjutgärnspanna

Vad ska jag grilla?

– Testa olika sorters burgare på bönor, linser, svamp och grönsaker
– Glasera de grillade rotfrukterna för mer grillkaraktär
– Skaffa en wokpanna till grillen så du kan ta vara på gamla slattar av grönsaker
– Mina grillfavoriter: halloumi, majskolv (heeeelt annat än burkmajs) och olika sorters kål (helst lite lätt bränd)
– 3 saker jag vill prova i år: avokado, oumph och grillad kaka (alltså att baka på grillen)

Det enda undantaget för den vegetariska grillningen är om vi skulle stöta på kött som är ekologiskt och nedsatt p.g.a. kort datum. Djuren ska ju inte behöva dö i onödan.

Vad lägger du helst på grillen? /Liv

Tags : vegetariskt

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.