Mitt yogaliv
Yoga World
Utomhusyoga

Yoga på vattnet

SUP-yoga

Hejsan! Klara här. Hur har du det i sommarvärmen, eller var det nu är för temperatur hos dig? Igår vaknade jag till 18 grader och halvklart och tänkte, hurra! det blir en dag på stranden. Det säger en hel del om förväntningarna på sommarvädret just nu… Och visst blev det en dag på stranden, eller kanske snarare på vattnet, fast inte alls som jag hade sett framför mig när jag fortfarande låg under det varma täcket i sängen. Jag snubblade nämligen över en alldeles speciell yoga, på en surfbräda, eller SUP (stand-up paddel board) som det egentligen heter. Det är så wow att yoga på vattnet, i vågorna, eller ok, skvalpet, för så värst mycket vågor var det inte.

Jag försökte få med mig Liv men hon sade blankt nej och mumlade något om att hon hade nog svårt med balansen på “vanliga” yogapass. Visst är det lite vingligt på brädan till en början, men när en slutar spänna sig av rädsla för att trilla av och plumsa ner i vattnet så går det betydligt bättre. I ärlighetens namn är det faktiskt lättare än det ser ut. Brädan är rätt stabil så länge en håller sig på mitten och har både händer och fötter i. Det är först när en står upp som hjärtat börjar bulta lite extra och  benen blir lite skakiga. Yogaläraren påminde om att andas djupt och även om jag SUP-yogat ett par gånger tidigare tänkte jagyeah right (!) inte går det att yogaandas med fullt adrenalinpåslag. När vi landade i shavasana hade jag en härligt pirrig känsla i kroppen och ett stort leende på läpparna. Att yoga mitt i vattnets element är verkligen en upplevelse, och att ta sig igenom eventuell rädsla gör det hela ännu bättre! Har du inte provat ännu så gör det om du får tillfälle. Nästa gång hoppas jag att Liv vill hänga med. /Klara

 

SparaSpara

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.