Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Tredje ögat

Hejsan! Liv här. Det finns så många intressanta fenomen inom yogan, vissa mer enkla att förstå än andra. En spännande sak som jag upplevt nyligen handlar om min förmåga att se, alltså inte titta, utan att se. Att se verkligheten så som den är. Att se mig själv så som jag är.

Vi har alla två ögon att titta med, och mellan ögonbrynen finns också ett tredje öga, ett öga som inte syns och är mer av en energipunkt. Andra namn för samma punkt är pannchakrat och själens öga.

Själen förresten, vad är det egentligen? Är själen bryggan mellan livet på jorden och den andliga världen? Är själen ditt jag, din personlighet? Eller är det kanske både och? Redan här har jag lite svårt med begreppen… Den andliga världen, vad är det? Det är ungefär som att fråga “hur stor är rymden”? Vem vet? Och jaget, vad är det egentligen? Så många frågor. Tillbaka till ögat.

Det tredje ögat är vänt inåt och fungerar ungefär som en bro mellan dina hjärnhalvor så de kan kommunicera med varandra och därmed göra dig mer klarsynt. Härom dagen hade jag en riktigt cool upplevelse när jag tränade på att meditera. Jag var egentligen ganska trött och redo för sängen men kände att jag ville samla tankarna från dagen, så jag satte mig ändå på mattan ett par minuter. Jag svävade ganska snabbt långt iväg med tankarna och plötsligt var det som om någon klistrat ett lilablåfärgat papper precis framför ögonen, alla mina tre ögon. Det enda jag kunde se var en intensiv färg som riktigt sög tag i mig blick och upptog hela min uppmärksamhet. Inget annat existerade än den blålila färgen. Så var färgen borta, lika plötsligt som den hade kommit. Jag satt kvar en stund och undrade vad det var som hade hänt. Jag kände mig lugn och tillfreds och jag visste precis vad jag behöver göra. Sen gick jag och lade mig och somnade samma sekund jag lade huvudet på kudden.

Om du vill kunna se djupare in i ditt inre och bli mer klarsynt så kan tredje ögat hjälpa dig. Nästa gång du yoga eller mediterar, fokusera lite extra på punkten mellan ögonbrynen. Det kan ta lite tid innan något händer så ha tålamod. När du plötsligt en dag ser ett blålila ljus framför ögonen så är det inte en polisbil som kommer farande med sirenerna på, det är du som har du hittat vägen till ditt inre. Har du upplevt något liknande? Hur var det för dig? Berätta! /Liv

tredje ögat

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.