Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Jobbyoga – hitta balansen

Hallå! Hur går det med yogan på jobbet? Har du fått med någon kollega på dina yogapauser? På mitt jobb testar vi organiserad pausyoga och har satt av en gemensam kvart i kalendern ett par dagar i veckan. Så himla bra grej! En kvart har ju alla. 🙂 Kom ihåg att det viktigaste är ATT det blir av, även om det “bara” är ett par djupa andetag så räknas det!

Jobbyoga_trädetMed dagens sätt att arbeta behöver vi hitta balans, både fysiskt och mentalt. Nutidens kontorsjobb innebär väldigt mycket sittande, vilket ofta likställs med samma hälsorisker som rökning. Vem vill då vara en sittare som inte bara gör att höfterna blir stela, en riskerar dessutom att dö i förtid! Så föra tt balansera upp sittandet så gäller att att aktivt resa på sig flera gånger om dagen, gärna ett par gånger i timme. Och när du ändå stå upp så kan du passa på att även träna på den fysiska balansen.

När du står upp, lyft på ena benet. Det är inte svårare än så. Att stå på ett ben förbättrar din balans samtidigt som det stärker benen och balanserar blodtrycket. Fler ställen att träna på balansen är t.ex. i kön på mataffären och i väntan på grön gubbe vid övergångsstället.

Lycka till med dina yogapauser! Berätta gärna hur det går och om du har fler tips du vill dela.

Trevliga helg! /Liv

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.