Mitt yogaliv
Yoga World
Yogagrejer

Vishnu värnar om naturen

Hejsan! Du har tidigare fått träffa de populära gudarna Hanuman och Ganesha som båda besitter olika typer av gudomliga superkrafter. De ingår i printkollektionen Oh my God med fyra olika motiv som ger några schyssta Gudar från den Yogiska mytologin ett modernt och konstnärligt uttryck. Gudarna är legender som gestaltar olika delar av traditionen och hjälper oss att komma ihåg vad den yogiska filosofin handlar om. Idag är det dags att presentera den store bevararen Vishnu.

Vishnu_yogaprintVishnu anses vara den högsta gudomligheten i indisk mytologi. Han strävar efter att hålla världen i ordning och i balans och han ÄR praktiskt taget vår vackra och enastående natur. Hans ben representerar våra berg, molnen är hans hår, hans andedräkt är vår luft, floderna är hans blodkärl och håren på hans kropp är våra träd. Hans ögon representerar solen och månen och ögonlockens rörelser symboliserar skiftet mellan dag och natt. För att kunna möta och interagera med människorna på jorden kan Vishnu anta olika fysiska gestalter genom någon av sina tio avatarer. Någon måste ju hålla koll på vad som pågår nere på jorden bland de vanliga dödliga. Vishnus är gift med Lakshmi som härskar över ljus, fruktbarhet, skönhet och välstånd. Och vissa passar de bra ihop, Gudarna av naturen och fruktbarheten?

Är du intresserad av att beställa en bild på någon av gudarna så kan du göra det här. Vill du bli återförsäljare för dessa yogaprints så hör av dig till oss. /Nellie & Marie

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.