Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Jobbyoga – lyft blicken

Hejsan!

Liv här. Nu är jag tillbaka med några fler tips på hur du kan yoga på ett smart och enkelt sätt på jobbet.  Jag vet inte hur det är med dig men för mig är det lätt hänt att jag blir sittande på min skrivbordsstol flera timmar i sträck, stirrandes på datorskärmen med massa excel-blad och emails mm. Eller så springer jag runt som en virrig höna från ett mötesrum till ett annat. Helst ska förflyttningen ske på noll minuter eftersom nästa möte börjar i samma sekund som det förra slutade. Och att gå på toa är det verkligen inte tal om. Detta tips handlar om att skapa luft, en tid för paus då du kan lyfta blicken från det du håller på med och samtidigt stärka både ryggen och bålen, ja till och med låren.

Stå stadigt med fötterna på jorden, spänn benen, aktivera magens djupa muskler och bör dig sakta lätt bakåt samtidigt som du lyfter blicken upp mot i taket. Hitta längd i ryggen igenom att lyfta hjärtat uppåt, som om du serverade det från din bröstkorg. Om någon skeptiskt kollega undrar vad du håller på med kan du alltid låtsas att du renoverar hemma och behöver studerar olika takkonstruktioner.

bakåtböjning

De tidigare tipsen handlade om att andas medvetet, att rotera ryggen och att vända sig upp och ner. Spana in dem om du inte redan gjort det. /Liv

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.