Mitt yogaliv
Yoga World
Spänn av

Adventstid och julstress

Så mörk är natten i midvintertid… ja mörkt är det verkligen nu, och här i söder har det även varit riktigt kyligt vinterväder, du vet isig snålblåst utan snö, typisk skånsk vinterväder med andra ord. Denna månad har varit precis som december månad brukar vara; stressig med fokus på allt som ska slutföras, som om det inte fanns ett nytt år som också ska fyllas med aktiviteter. De senaste helgerna har julmarknader och glöggtillställningar avlöst varandra till höger och vänster men hemma hos oss har både julstjärnors och pepparkakshusbygge lyst med sig frånvaro. Men nu är stjärnorna uppe även hos oss och då kan det väl vara värt att fira 3:e advent lite extra, kanske med att smaska på några köpepepparkakor eller köpelussekatter och smaka på årets glögg med smaker från Indien?

Idag är det en vecka kvar till julafton, och de flesta julklappar är inhandlade eller beställda, tror jag. I sanningen namn har jag faktiskt inte så bra koll på vem som ska få vad, men jag tänker att det löser sig, det är ju bara julklappar. Jag tycker helt ärligt att det är rätt onödigt med alla klappar dvs. saker som byter ägare. Hemma hos oss blir det därför många nyttoklappar, dvs sådant som vi ändå hade behövt köpa inom den närmaste tiden. Faktum är att våra barn är väl medvetna om hur kläder och leksaker går från barn till barn inom familjen och för den är det är inte alls konstigt att få begagnade saker i present, det är snarare regel än undantag. För oss känns det viktigt att inte överösa barnen med massa onödigt krafs bara för att det är jul.

adventsljus

Jag skulle vilja säga att december kan vara en väldigt mysig månad, om en bara ser till att spänna av och inte gå igång med allt som “måste” göras. Var och en kan ju bestämma själv när det passar att ta fram (och plocka ner) julbelysningen. Jag vet en som haft den uppe hela året, och det går ju också bra, och är framför allt är det smidigt när nästa jul är på ingång. Hur gör du för att undvika julstressen?

Juligt avslappnade hälsningar /Liv

 

 

Tags : julstress

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.