Mitt yogaliv
Yoga World
Bakom kulisserna

Yogainspiration med bloggkollegan Erika

Här kommer nästa härliga läsning om en av oss bloggare på Yoga World – positiva och resglada Erika Mul. Vår bloggkollega Elina föreslog ju att vi Yoga World-bloggare skulle intervjua varandra för att ni läsare skulle få se lite mer vem vi, bakom blogginläggen, är. Tidigare har vi kunnat läsa om både min underbara Mitt yogalivs kollega Nellie och om mig – Marie. Och nu har alltså intervjuturen kommit till mig och då passade jag på att kolla med Erika, en blivande massageterapeut, om hur hon ser på sin yogapraktik och hur livet på Bali påverkat den.

 Inspirerande läsning till er alla, med bilder som längtar efter sommar! 

Vad definierar dig?

Positiv – det är nog ordet som definierar mig mest. Har ett genuint förtroende i att allt löser sig till det bästa. Jag älskar att resa och att lära mig språk. Vet inte hur många olika sätt jag kan säga godmorgon på. Är mycket morgonpigg. Jag får energi av att umgås med vänner och familj, yoga och att vara i naturen. Jag är ett riktigt anatominörd och just nu läser jag en distansutbildning till massageterapeut. 

Hur och när började du yoga?

Jag började yoga för 13 år sedan. Det var på ett gym – poweryoga. Första gången gick jag tillsammans med en kompis och vi var sådär irriterande fnittriga som man kan vara när allt är nytt och man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Ändå var det något som klickade och jag fortsatte att gå. Snart flera gånger i veckan. Jag jobbade på ett café och märkte att jag kunde hantera stress mycket bättre när dagen började med yoga. Det blev lättare för mig att ta ett steg tillbaka att se helheten. Mycket har hänt sedan tiden på caféet men yogan har funnits kvar sedan dess. 

Alla som kan andas kan göra yoga – så är det bara… Jag gillar att det inte finns någon regelbok för hur det ”ska” vara eller se ut.

Vad betyder yogan för dig?

Förutom ett lugnare sinne och en starkare kropp betyder yogan gemenskap för mig. Jag har lärt känna så många härliga människor tack vare den. Yogan betyder även en sorts enkelhet. Alla som kan andas kan göra yoga – så är det bara. Det behövs ingen dyr utrustning eller ske på en speciell plats. Yogan skapar flexibilitet. Inte bara rent fysiskt utan kanske framförallt i medvetandet. 

Hur använder du yogan i vardagen?

Jag märker snabbt när jag har pausat med yogan. Mitt tålamod är ganska kort och jag blir rastlös när saker sker långsammare än jag tycker att de borde. Där gör en regelbunden praktik stor skillnad för mig. Rent fysiskt använder jag yoga för att påminna mig om att ha en bra hållning på jobbet. Jag sitter mycket framför datorn och det är lätt glömma bort det ergonomiska. Att pausa och göra några enklare övningar under dagen är mitt bästa yogavardags-tips för att undvika belastningsskador och samtidigt få mer energi.  

Har flytten till Bali påverkat din yogapraktik och ditt förhållningssätt till yoga?

Vi har bott på Bali lite drygt ett år. Om någon vecka är det dags för nästa vända 🙂 Att vara på Bali har gjort det tydligt för mig att yoga verkligen är för alla. Jag gillar att det inte finns någon regelbok för hur det ”ska” vara eller se ut. Min egen praktik har påverkats på så sätt att jag har fått en bättre kontinuitet i min yin-praktik. Något som jag tidigare inte prioriterat/riktigt förstått varför det skulle vara bra. Idag avslutar jag ofta dagen med några sköna yin-positioner. 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.