Mitt yogaliv
Yoga World
Yoga där du står

Flöde av prana

Hejsan! Klara här. Så här på våren när solen tittar fram börjar det ofta spritta i kroppen. Jag blir sugen på mer aktivitet, mer flöde som kör igenom kroppen och får prana, livsenergin, att flöda. Jag älskar att yoga utomhus när vädret tillåter. Oftast blir det inget uppstyrt pass utan det blir lite vad jag känner för, vilket oftast är yoga vinyasa-style.

Just prana tycker jag är ett spännande ”fenomen”. Det är svårt att förklara exakt vad det är, men om jag skulle gör ett försök så skulle det låta såhär: Prana kallas även livsenergi eller livskraft och är energin som finns inuti och utanför din kropp. Prana finns alltså i allt och överallt. När du yogar förflyttas prana i kroppen och rör sig uppåt m, från golvet till taket, eller från jorden till himlen.

Vinyasa med dynamik och flöde, mjuka rörelser som varken har början eller slut både använder och ger energi, använder muskelkraft och ger livsglädje och stabilitet.

Hur ser din yoga ut såhär på i våriga tider? /Klara

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.