Mitt yogaliv
Yoga World
Yogaattiraljer

Gudar i hemmet

Hej! Nellie och Marie här igen. Idag fortsätter jag historien om vårt arbete med Mitt yogaliv och hur vi tog steget från printkollektionen Stå stadigt till nästa kollektion av yogamotiv som påminner om att vi alla har våra karaktärsdrag och egenheter som vi tycker mer eller mindre om. Samtidigt besitter vi alla en större potential än de flesta av oss anar och det enda vi behöver göra är att tillåta den att komma fram.

Inom yogatraditionen finns det berättelser, myter och sagor av många slag och vi fastnade för dem om gudarna. Dessa varelser har ofta tydliga karaktärsdrag med både styrkor och svagheter och trots att de kommer från en annorlunda och svunnen tid så går att känna igen sig i de tendenser och resonemang som det berättas om i yogasagorna, även för oss lever ett liv med helt andra förutsättningar och utmaningar än gudarna gjorde.

Först ut var Ganesha visdomens och framgångens gud. Ganeshas karaktär handlar om att övervinna vrede, övermod och själviskhet till förmån för medvetenhet, intelligens och LYCKA. Han sägs också vara en riktigt gottegris, och vem blir inte lycklig av godsaker?!?

Därefter skapades Hanuman. Han är den modiga, starka and snabba hjälten i sagorna. Hanuman har även en yogaposition uppkallad efter sig, den position som i vardagligt tal kallas ”spagat”. Den symboliserar steg som Hanuman tar av kärlek och hängivenhet till sin vän och visar på att ingenting är omöjligt.

Vi letade sedan efter en tredje gud med anknytning till ett djur, men hittade inte någon vi riktigt kände för så då valde vi en ny väg och tog fram motiv på ett vackert gudapar.

Vishnu, den högsta gudomligheten som strävar efter att hålla världen i balans. För att hålla koll på vad vi dödliga varelser på jorden har för oss antar han olika fysiska gestalter genom sina olika avatarer.

Lakshmi rikedomen och ljusets gudinna som representerar välstånd, skönhet och fruktbarhet. Hon kallas även för “Lotusen” eftersom hon har denna vackra blomma som sitt signum.

Vishnu_Lakshmi

Gillar du någon av dessa så hittar du allt om hur du beställer printsen här. Om inte, vilken gud skulle du vilja hänga upp i ditt hem? /Nellie & Marie

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.