Mitt yogaliv
Yoga World
Spänn av

Julstress

Hej! December är här och därmed en massa stressade själar. Varför är det så? Visst, det är kanske en del att fixa inför julen. Och visst, det är lite fler aktiviteter än vanligt med lucia, julavslutningar, glöggfester och julmarknader. Men det är ju samtidigt himla trevliga saker! Och allt är ju inte på något sätt obligatoriskt.

Egentligen är det ju i sådana här perioder på året som de flesta behöver yogan som mest, men på de flesta ställen ekar yogaklasserna tomma, eller i alla fall halvfulla. Eller är det bara här i Skåne? Många yogakurser är slut för terminen, och anledningen till att det är så är förmodligen att många inte kommer på yogaklasserna ändå för att de inte hinner. Det blir ju moment 22.

Härom dagen stötte jag på en äldre dam som förmodligen hade behövt någon form av meditativ träning. Jag vet inte vad jag gjorde för fel när jag gick på trottoaren med mina något studsiga barn, men nåt var det för plötsligt hör jag någon som skriker till bakom mig och när jag vänder mig om ser jag ett finger. Hon, damen, gav mig alltså fingret. Bara sådär. Första känslan var ilska (vad f-n var det?) och sen kom bubblet av skratt. Alltså seriöst. Självklart undrade barnen vad det var som hände och jag svarade helt spontant att damen behöver nog gå på lite yoga.

Arg dam

Så, om du känner igen dig i julstressen, sluta genast med allt som inte är absolut nödvändigt. Gör det som du tycker är kul och lustfyllt och skippa resten. Här hemma betyder det att vi har satt upp julstjärnor i fönsterna och igår tog vi även fram utomhusbelysningen. Julklapparna är inhandlade pö om pö under året och ligger nere på “hemliga stället” i källaren. Men, vi har inte någon adventsljusstake, vi har inte bakat lussebullar (ännu) och vi har inte en enda glöggfest planerad.

Vad gör du i december? /Liv

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.